Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs IIII 2023

Lejesoldaternes renæssance i Afrika er langt fra overstået 

Efter Wagner-lederen Jevgenij Prigozjins død er nye lejesoldater måske klar til at overtage stafetten fra Wagner i Afrika.

GOMA, DR CONGO: Lyden af rekrutternes trampende støvler og de højlydte slagsange mod M23-oprørere og Rwanda vækker trofast Gomas indbyggere hver dag ved solopgang, som en hane der galer ved daggry. 

Efter to dage på et rudimentært hotel ved foden af Kivu-søen, der tilsyneladende kun beboes af præster fra den katolske kirke, beslutter jeg mig for at finde et nyt sted at slå mig ned i den belejrede by. 

På Google Maps finder jeg frem til La Joie Plaza Hotel. På billederne ser den lyserøde bygning med jadegrønne vinduespartier og en pool i forgården ud til at være af acceptabel standard uden at være opulent nok til at agere samlingssted for byens expatsamfund i NGO-skjorter, hvis forførende parallelverden jeg for alt i verden vil undgå at blive suget ind i. 

Jeg hopper bag på en motorcykeltaxa, der sætter mig af på hjørnet af en støvet jordvej foran hotellets metalport, hvor to congolesiske soldater slumrer under skyggen i hvide plastikstole. 

Få adgang til UDENRIGS.DK

Gratis prøveabonnement i 30 dage

Få adgang til Udenrigs

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her