Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Journalistisk studentermedhjælper til Udenrigs’ redaktion

Vi søger en studentermedhjælper, der vil være med til at løfte vores magasin og lave journalistisk indhold til vores digitale univers.
Stillingen er på 15 timer/ugen.

Hvem er vi?
Udenrigs er et magasin, der formidler og oplyser om udenrigspolitik, temaer om verden og internationale relationer. Det kan være klima, økonomi eller sikkerhed. 

Magasinet udkommer fysisk tre gange årligt samt digitalt. Hvert fysiske nummer har et tema: De næste tre numre handler om sikkerhed i Asien, Afrika og organiseret kriminalitet, mens forrige numre har handlet om migration, feminisme i udenrigspolitik, og hvad det vil sige at være diplomat.

Vores artikler er skrevet af forskere, journalister og relevante fagfolk, og redaktionen består af en række kompetente medie- og forskningsprofiler. Udenrigs udgives af Det Udenrigspolitiske Selskab.

Dine arbejdsopgaver er:
– Skrive artikler og producere indhold til vores digitale platform. Dette gælder både kortere og længere artikler, og hvis du har lyst til at være med til at lave podcast og kortere videoer også det.
– Redigere artikler i samarbejde med redaktører.
– Almindeligt rugbrødsarbejde i forbindelse med den digitale og fysiske udgivelse: Hjemmesideopdateringer, udsendelse af magasiner og korrektur.

Det, vi forestiller os om dig: 
– Du er studerende og læser for eksempel journalistik, en samfundsvidenskabelig uddannelse eller et sprogfag.
– Du er interesseret i internationale forhold og læser udlandssektionen som noget af det første, når du åbner en avis. At brænde for det faglige stof er med andre ord vigtigt for at blive motiveret i denne stilling, da meget af research- og skrivearbejdet er selvstændigt. Derudover er det også igennem din passion, at læseren får lyst til at læse videre.
– Du har erfaring med skriftlig journalistisk formidling. Du ved, hvordan man sætter en artikel op, skriver en fængende rubrik og underrubrik og er ikke bange for at ringe op og interviewe kilder. Alt dette ikke til perfektion selvfølgelig – du får også mulighed for at lære og vokse i opgaven.
– Du kan skrive godt og korrekt: Du kan sætte kommaer, du forstår tegnsætning, og du synes, at grammatik er, hvis ikke spændende, så i hvert fald vigtigt for det gode sprog. 
– Du kan lide at fortælle, og du har en god energi i dit sprog. 

Skriv til os
Synes du, at jobbet lyder spændende? Skriv en ansøgning til os på max en side samt et CV, og send den til chefredaktør Ida Sparre-Ulrich på ida@udenrigs.dk. Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du også velkommen til at ringe til Ida på 71 96 36 04. Ansøgningsfristen er 15/10 2023.