Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Redaktion

Redaktionskomitéen beslutter hvad hvert nummer af Udenrigs skal fokusere på, samt hvordan emnet skal belyses. Vi har samlet en række førende udenrigspolitiske tænkere til at sætte rammerne for tidsskriftets indhold.

Charlotte Flindt Pedersen

Ansvarshavende chefredaktør
Charlotte Flindt Pedersen (f. 1965) er direktør for Det Udenrigspolitiske Selskab og ansvarshavende redaktør for Udenrigs. Hun er cand.mag i østeuropastudier og samfundsfag med speciale i minoritetsstudier fra Københavns Universitet. Hun har en lang karriere bag sig i Institut for Menneskerettigheder, hvor hun blandt andet har været international chef.

Ida Sparre-Ulrich

Chefredaktør
Ida Sparre-Ulrich er kommunikationsmedarbejder hos Det Udenrigspolitiske Selskab og redaktionssekretær på Udenrigs. Hun skriver desuden for Dagbladet Information om Østeuropa.

Marcus Rubin

Redaktør
Marcus Rubin (f. 1970) er, foruden at være redaktør på tidsskriftet Udenrigs, kronikredaktør på dagbladet Politiken. Han er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og journalist fra Columbia University. Marcus Rubin har tidligere arbejdet som Mellemøst-, USA- og udenrigskorrespondent på Politiken og har forfattet flere bøger og artikler.

Louise Riis Andersen

Medlem af redaktionskomitéen
Louise Riis Andersen er seniorforsker i udenrigspolitik og diplomati ved Dansk Institut for Internationale Studier. Hendes fokusområder er dansk udenrigspolitik, FN’s fremtid og global orden.

Lisbeth Knudsen

Medlem af redaktionskomitéen
Lisbeth Knudsen er strategidirektør og tidligere chefredaktør for Mandag Morgen og bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun er tidligere ansvarshavendechefredaktør ved Berlingske og koncernchef for Berlingske Media.

Martin Breum

Medlem af redaktionskomitéen
Martin Breum (f. 1959) er forfatter og uddannet journalist fra journalisthøjskolen. Han arbejder som freelancejournalist med fokus på udviklinger mellem Arktis og rigsfællesskabet, og han har skrevet flere bøger om dette emne. Martin er tidligere studievært på DR2’s nyhedsprogram ‘Deadline’, samt vicedirektør i International Media Support.

Stine Kroman Dragsted

Medlem af redaktionskomitéen
Helle Malmvig (f. 1972) er seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier med fokus på international politik, fred og vold. Hun har en ph.d.-grad i international politik fra Københavns Universitet og har været gæsteforsker ved Brown University i USA. Hun er specialiseret i Mellemøstens sikkerhedspolitik, identitetspolitik samt æstetiske udtryk for magt og modmagt.

Oscar Rothstein

Medlem af redaktionskomitéen
Oscar Rothstein (f. 1994) er idéhistoriker fra Aarhus Universitet. Han arbejder som journalist med Afrika som fast stofområde for det undersøgende medie Danwatch. Han har tidligere skrevet for blandt andre Zetland og Information. Han er medlem af redaktionskomitéen for Udenrigs.

Mette Skak

Medlem af redaktionskomitéen
Mette Skak (f.1956) er uddannet i russisk og historie ved Aarhus Universitet og Ph.d. i statskundskab fra Københavns Universitet. Mette Skak er lektor ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet og ekspert inden for russisk udenrigs- og sikkerhedspolitik. Hun er medlem af redaktionskomitéen for Udenrigs.

Uffe Østergaard

Medlem af redaktionskomitéen
Uffe Østergaard (f. 1945) er professor emeritus ved Copenhagen Business School i europæisk og dansk historie og forfatter til en lang række bøger om europæisk politik og historie. Uffe Østergaard er uddannet ved Europakollegiet i Brügge og Aarhus Universitet, hvorfra han har en ph.d. i historie.