Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Redaktion

Redaktionskomitéen beslutter hvad hvert nummer af Udenrigs skal fokusere på, samt hvordan emnet skal belyses. Vi har samlet en række førende udenrigspolitiske tænkere til at sætte rammerne for tidsskriftets indhold.

Charlotte Flindt Pedersen

Ansvarshavende redaktør
Charlotte Flindt Pedersen (f. 1965) er direktør for Det Udenrigspolitiske Selskab og ansvarshavende redaktør for Udenrigs. Hun er cand.mag i østeuropastudier og samfundsfag med speciale i minoritetsstudier fra Københavns Universitet. Hun har en lang karriere bag sig i Institut for Menneskerettigheder, hvor hun blandt andet har været international chef.

Marcus Rubin

Redaktør
Marcus Rubin (f. 1970) er, foruden at være redaktør på tidsskriftet Udenrigs, kronikredaktør på dagbladet Politiken. Han er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og journalist fra Columbia University. Marcus Rubin har tidligere arbejdet som Mellemøst-, USA- og udenrigskorrespondent på Politiken og har forfattet flere bøger og artikler.

Louise Riis Andersen

Louise Riis Andersen er seniorforsker i udenrigspolitik og diplomati ved Dansk Institut for Internationale Studier. Hendes fokusområder er dansk udenrigspolitik, FN’s fremtid og global orden.

Martin Breum

Martin Breum (f. 1959) er forfatter og uddannet journalist fra journalisthøjskolen. Han arbejder som freelancejournalist med fokus på udviklinger mellem Arktis og rigsfællesskabet, og han har skrevet flere bøger om dette emne. Martin er tidligere studievært på DR2’s nyhedsprogram ‘Deadline’, samt vicedirektør i International Media Support.

Lene Frøslev

Lene Frøslev er uddannet journalist.

Helle Malmvig

Helle Malmvig (f. 1972) er seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier med fokus på international politik, fred og vold. Hun har en ph.d.-grad i international politik fra Københavns Universitet og har været gæsteforsker ved Brown University i USA. Hun er specialiseret i Mellemøstens sikkerhedspolitik, identitetspolitik samt æstetiske udtryk for magt og modmagt.

Martin Marcussen

Martin Marcussen (f. 1966) er professor på Institut for Statskundskab, Københavns Universitet. Han er uddannet cand.scient.pol. og Ph.d. i statskundskab. Hans primære fokusområder er globalisering, diplomati og forvaltning, hvorom han har forfattet en lang række bøger og artikler.

Mette Skak

Mette Skak (f.1956) er uddannet i russisk og historie ved Aarhus Universitet og Ph.d. i statskundskab fra Københavns Universitet. Mette Skak er lektor ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet og ekspert inden for russisk udenrigs- og sikkerhedspolitik. Hun er medlem af redaktionskomitéen for Udenrigs.

Uffe Østergaard

Uffe Østergaard (f. 1945) er professor emeritus ved Copenhagen Business School i europæisk og dansk historie og forfatter til en lang række bøger om europæisk politik og historie. Uffe Østergaard er uddannet ved Europakollegiet i Brügge og Aarhus Universitet, hvorfra han har en ph.d. i historie.