Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Om Udenrigs

Udenrigs er Det Udenrigspolitiske Selskabs tidsskrift.

Det Udenrigspolitiske Selskab blev stiftet i 1946 med rod i modstandsbevægelsen og er en privat, almennyttig forening med det formål at fremme kendskabet til og højne interessen for udenrigspolitiske spørgsmål i Danmark.

Foreningens første udgivelse udkom under navnet Fremtiden i 1946-1961. Udenrigs udkom i sit nuværende format første gang i 1989 med Vibeke Sperling, chefredaktør for Information, Tøger Seidenfaden, chefredaktør for Weekendavisen, og Torben Krogh, senere chefredaktør for Information, som skiftende redaktører, og de udviklede tidsskriftets nuværende format.

I dag udkommer Udenrigs tre – fire gange årligt. Udenrigs formidler dybdegående artikler og analyser samt boganmeldelser vedrørende dansk udenrigspolitik og internationale forhold.

Tidsskriftet er upartisk og skal sikre en bred baggrundsviden og kvalificeret oplysning og debat omkring aktuelle udenrigspolitiske emner for den engagerede læser med en særlig interesse for internationale forhold. Personer, som beskæftiger sig (professionelt) med udenrigspolitik enten for staten, uddannelsesinstitutioner, virksomheder og organisationer.

Redaktionen består i dag af en række kompetente medie- og forskningsprofiler.

Udenrigs formidler artikler skrevet af eksterne skribenter fra forskningsverdenen, journalister med udenrigspolitisk ekspertviden eller andre aktører på det udenrigspolitiske område.