Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Modi taler ikke med nationen. Han taler til den

Indiens premierminister, Narendra Modi, taler helst ikke om landets problemer. Faktisk har premierministeren i løbet af sin ti år lange regeringsperiode ikke afholdt ét eneste pressemøde. I stedet taler han gerne om Indien som en supermagt og sig selv som en global leder. Nu ser det ud til, at han bliver genvalgt til posten for tredje gang.

Pressekonferencer, offentlige debatter og kritisk journalistik rimer ikke på Narendra Modi. 

Den 73-årige indiske premierminister bryder sig ikke om kritiske spørgsmål fra oppositionen, borgere eller journalister. I stedet vil han hellere bruge tid på at tale om alt det positive, der foregår i Indien. Gerne i sit landsdækkende radioprogram.

Med sin såkaldte hindunationalistiske politik har Modi i løbet af sin tiårige regeringsperiode vundet bred opbakning blandt vælgerne. Det gælder særligt i det nordlige Indien, hvorimod han i den sydlige og østlige del af landet støder på flere kritiske røster. 

Ikke desto mindre er han uhyre populær i Indien, og han er sågar en af de mest vellidte politikere i verden. Ifølge meningsmålinger står Modi og partiet Bharatiya Janata Party (BJP) til at løbe med sejren, når knap en milliard indiske vælgere 1. juni skal sætte et kryds ud for, hvem de helst ser som landets premierminister de næste fem år. Op mod Modi står en vaklende og splittet politisk opposition, der ledes af Rahul Gandhi.

Få adgang til UDENRIGS.DK

Gratis prøveabonnement i 30 dage

Få adgang til Udenrigs

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her