Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs IIII 2023

Ruslands afrikanske drøm

Mens Vestens øjne er rettet mod Ukraine og Gaza, forgrener russiske operationer sig fortsat i skyggerne på tværs af det afrikanske kontinent. Og selvom Wagner-gruppens leder, Jevgenij Prigozjin, er fortid, bygger operationerne op til det, Kreml håber er en storslået fremtid for Rusland på verdensscenen.

I starten af november offentliggjorde den internationale ukrainske avis, Kyiv Post, en dronevideo fra Sudan, der var optaget over gaderne i landets største by, Omdurmans, gader.

På det infrarøde kamera ses en kolonne af ti specialsoldater, der bevæger sig let og behændigt med deres våben, mens de trænger ind imellem områdets bygningskomplekser.

Billedet skifter til et vindue omkranset af en rød firkant, nogle skikkelser kommer til syne i firkanten, og så går det stærkt.

En raket bevæger sig som et sort lyn i et splitsekund gennem billedet, før lokalet med skikkelserne sprænger i luften. Manøvren gentager sig adskillige gange i andre rum og bygninger, mens soldaterne venter på lur udenfor for at engagere potentielle overlevende.

Få adgang til UDENRIGS.DK

Gratis prøveabonnement i 30 dage

Få adgang til Udenrigs

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her