Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs III 2019

Demokraternes store udfordring: Hvem skal slå Trump?

Der er over et år til det amerikanske præsidentvalg, men debatten om, hvilken demokratisk kandidat, der kan slå præsident Trump, er allerede i fuld gang. Opgøret udspiller sig mellem kandidater fra forskellige fløje, generationer og baggrunde.

Kamala Harris hedder hun, en 54-årig senator fra Californien og den første præsidentkandidat, der er sort og kvinde. Manden, hun under en af Demokraternes første TV-dueller revsede for at have stemt imod at transportere sorte børn som hende selv til fortrinsvist hvide skoler for at gøre op med raceadskillelse i 1960’erne, er den tidligere vicepræsident Joe Biden. Han er med sine 76 år den næstældste i feltet af demokratiske kandidater, kun overgået af 77-årige Bernie Sanders.

I meningsmålingerne har Biden hurtigt etableret sig som Demokraternes favorit, og derfor er Kamala Harris langtfra den eneste, der har rettet sine skyts imod ham. Fra irakkrig, sundhedsreform, immigration, straffereform til mere personlige emner som Bidens alder, køn og skarphed har mange af de i alt 20 demokratiske kandidater forsøgt at udfordre spidskandidaten for at bryde ud af det store, brogede felt.

En valgbar kandidat

Spørger man amerikanerne, hvem de vil pege på til at udfordre Trump, lyder det flertydige svar, at de først og fremmest ønsker sig en valgbar kandidat. Demokratiske og uafhængige vælgere er på udkig efter en person, der har den største chance for at genvinde det Hvide Hus i 2020, og skeler mindre til, om de kan lide vedkommende eller hvad kandidaterne står for, ifølge en lang række meningsmålinger.

Få adgang til UDENRIGS.DK

Gratis prøveabonnement i 30 dage

Få adgang til Udenrigs

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her