Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs III 2019

EU’s økonomiske spilleregler er forældede

Det er på høje tid at skrotte Finans- pagten samt Stabilitets- og Vækst- pagten. De bygger på uholdbare liberalistiske antagelser og hæmmer vækst og udvikling. Forudsætningen for en holdbar union med fælles valuta er, at der med tiden udvikles en stadig større fælles forståelse mellem medlemslandenes befolkninger.

Fundamentet under EU vakler. Det er titlen på den bog om den aktuelle situation i EU, som vi har skrevet sammen. At fundamentet under EU vakler, viser sig ikke mindst ved, at der er opstået en økonomisk kløft mellem nordlige og sydlige medlemslande, som i de seneste 20 år er blevet voldsomt forøget med hertil hørende sociale og politiske spændinger.

Udviklingen i især Italien og Frankrig er foruroligende for de, der som os lægger vægt på, at europæiske værdier kan påvirke og præge den internationale udvikling. I en internationaliseret verden kan mange afgørende politiske svar – med Danmarks placering i Europa – kun komme fra EU.

Få adgang til UDENRIGS.DK

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her
Jørgen Rosted

Jørgen Rosted (f. 1945) er økonom og embedsmand. Han er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og har besiddet stillinger som departementschef i Erhvervsministeriet, udviklingsdirektør i FORA samt været formand OECD’s Industrikomité (2000-07).

Christen Sørensen

Christen Sørensen (f. 1945) er professor i økonomi og tidligere overvismand. Han er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og har været ansat hos Det Økonomiske Råd, og har arbejdet som lektor ved Københavns Universitet og Syddansk Universitet. Han var overvismand fra 1985 til 1988 og har besiddet en række vigtige råds- og bestyrelsesposter indenfor det økonomiske og videnskabelige felt. I 2014 stillede han op til folketingsvalg for Socialdemokratiet.