Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs III 2019

Fra Karl den Store til AKK: Kampen om Saarlandet og Tysklands identitet

Den nye leder af CDU i Tyskland, Annegret Kramp-Karrenbauer, har regeret Saarlandet i seks år. Hvordan vil det præge hendes tid som leder af CDU – og formentlig Tyskland?

Valget af Annegret Kramp-Karrenbauer, AKK, som leder af Christlich Demokratische Union Deutschlands (den tyske kristendemokratiske union), CDU, den 7. december har rettet søgelyset mod den lille delstat Saarland, som hun har regeret fra 2011 til 2017 med stadig stigende flertal for sit konservative parti, senest på over 40 procent. Saarland er den arealmæssigt mindste af de tyske delstater bortset fra bystaterne Bremen, Hamburg og Berlin med knap en million indbyggere. Den ligger længst mod vest og grænser op til Luxembourg og Frankrig.

Det er forklaringen på, at CDU’s nye leder taler fransk og er praktiserende katolik, modsat Angela Merkel, der er protestant og taler russisk på grund af sin opvækst i DDR. AKK’s erfaring med europæisk politik har især været en indsats for kultursamarbejde med Frankrig, og det bliver spændende at se, om valget af hende vil styrke alliancen mellem de to lande.

Få adgang til UDENRIGS.DK

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her