Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs III 2019 Anbefaling

Det skal du læse – og høre

Det vælter ud med interessante bøger, og nettet flyder over med podcasts. Her er redaktøren for Udenrigs’ anbefalinger til fem bøger og fem podcasts, man kan blive klogere af.

Redaktør Marcus Rubins tips kommer her:

Fem gode bøger

Steve Levitsky og Daniel Ziblat: How Democracies Die, What History Tells Us About Our Future
De to Harvard-professorer er som mange andre dybt bekymret over udviklingen i USA efter Donald Trumps valgsejr i 2016. Men de ser et dybere og mere generelt problem med erodering af demokrati og demokratiske standarder rundt om i verden. Modellen er mange steder den samme – der er ikke kampvogne i gaderne og et åbent kup, men en slags udhuling indefra, hvor forfatningen og de demokratiske værdier ignoreres. Eksempler er Putin i Rusland, Orbán i Ungarn og Erdogan i Tyrkiet. Bogen er ikke opgivende, men en opfordring til kamp. De demokratiske kræfter må kæmpe mod bølgen og genfinde troen på sine egne værdier.

Shoshana Zuboff: The Age of Surveillance Capitalism
Vi lever i æra, hvor vi bliver overvåget i en så ekstrem grad, at end ikke Orwell kunne have forestillet sig det. Mobiltelefonen afslører hvor vi er, Google ved hvad vi søger informationer om, Facebook alt om vores privatliv og – for yngres vedkommende – ved datingtjenester som Tinder alt om vores inderste og hedeste drømme. Denne syndflod af data bliver solgt og brugt til at påvirke os i en grad, som få er helt bevidste om. Zubuff forsøger at sætte udviklingen i perspektiv og vise, hvor farlig den er.

Få adgang til UDENRIGS.DK

Gratis prøveabonnement i 30 dage

Få adgang til Udenrigs

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her