Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs III 2018

Hvilket europæisk land har siden 1998 haft størst vækst?

Den 15. oktober skrev Flemming Rose et indlæg i Berlingske med henblik på at udfordre en udbredt opfattelse af, at Rusland står på randen af den økonomiske afgrund. Rose tager
udgangspunkt i et interview i the Economist med præsident Obama, der kommenterede Ruslands økonomiske situation og demografi tilbage i 2014. Indlægget gav anledning til en del polemik ansporet af en enkelt tvivlsom kildehenvisning, som dog ikke underminerede den centrale pointe – denne polemik er ikke genstand for nærværende udveksling. Hensigten er at få en bedre forståelse af Ruslands aktuelle økonomiske situation.

Her følger først Flemming Roses indlæg i Berlingske, derpå en udveksling af kommentarer mellem Søren Liborius og Flemming Rose, skrevet til Udenrigs.

Flemming Rose

(Indlæg i Berlingske 15. oktober 2018)

Der var fire faktuelle fejl i fire sætninger om Rusland, da Barack Obama blev interviewet i 2014. Det er et godt eksempel på, hvordan vi i Vesten ser på Rusland og understreger, at kvantificerbar tænkning, data og statistik er nøglen til at frigøre sig fra fordomme, hvis man ønsker at forstå verden.

Få adgang til UDENRIGS.DK

Gratis prøveabonnement i 30 dage

Få adgang til Udenrigs

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her