Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs III 2019 Bognoter

Ny litteratur i ‘Mellemøsten efter foråret’

Blandt dette nummers omtalte nye udgivelser, finder vi blandt andet en gennemgang af bolsjevikkernes vej til magten i Rusland, skæbnefortællinger fra Afghanistan og Damaskus, samt beretninger om danske eventyr i Iran.

Borchert, Thomas:
Gebrauchsanweisung für Dänemark.
Piper 2017, 223 s.
Normalt omtaler vi bøger, der kan gøre vore læsere klogere på omverdenen. Men måske skal man engang imellem også vende blikket indad og stille spørgsmålet. “Hvordan ser udlandet egentlig på os?” Det spørgsmål kan den tyske journalist Thomas Borchert, der siden 1983 har boet i og rapporteret fra Danmark, måske hjælpe os med at få svar på i sin humoristiske brugsanvisning til Danmark.

Branner, Hans:
Det politiske Europa. En grundbog om EU.
Columbus 2017, 196 s.
3. udgave af den efterhånden klassiske EU-grundbog Det politiske Europa er grundlæggende en helt ny bog. Strukturen er ændret, således at det centrale og obligatoriske EU-stof er dækket ind i et stort indledende kapitel 1. Her gives en samlet oversigt i koncentreret form af de vigtigste principper bag EU samt af EU’s opbygning, politikområder og vigtigste aktuelle udfordringer. Kapitlerne 2-6 giver mulighed for at gå i dybden med temaer ud fra eget valg. Specielt skal nævnes kapitel­ 4, der fører udviklingen på fire vigtige politikområde­ à jour, og det stort set nye kapitel 5, hvor forfatteren identificerer fire store kriser, der i dag præger EU-samarbejdet. Kapitel 7 indeholder en opdateret gennemgang af Danmarks forhold til EU.

Få adgang til UDENRIGS.DK

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her