Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs III 2018 Fra redaktionen

Regionale dynamikker i Asien

Det siges ofte, at det 21. århundrede er Asiens århundrede, og med et USA, der efter valget af Donald Trump til præsident synes stadig mindre villig til at stå som garant for det globale system, der blev opbygget efter Anden Verdenskrig, og et Kina, som under præsident Xi Jinping fremstår som en ambitiøs og selvsikker […]

Det siges ofte, at det 21. århundrede er Asiens århundrede, og med et USA, der efter valget af Donald Trump til præsident synes stadig mindre villig til at stå som garant for det globale system, der blev opbygget efter Anden Verdenskrig, og et Kina, som under præsident Xi Jinping fremstår som en ambitiøs og selvsikker stormagt, har denne påstand fået nyt liv.

I dette nummer retter vi derfor opmærksomheden mod Asien. De tre første artikler i temaet handler om Kina. Camilla T. N. Sørensen beskriver et Kina med stormagtsambitioner, som satser på at udbrede egne ideer og værdier. Kjeld Erik Brødsgaard gennemgår, hvordan kinesisk politik har udviklet sig siden 1989- demonstrationerne på Tiananmen Pladsen. Og Martin Marcussen ser på Kinas investeringer i udlandet og konkluderer, at gode politiske relationer som fx de dansk-kinesiske ikke nødvendigvis skaber flere investeringer; kineserne investerer dér, hvor de kan hente en gevinst!

Få adgang til UDENRIGS.DK

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her