Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs IIII 2023 Anmeldelse

USA’s fortsatte kvaler med at støtte demokratii Mellemøsten

Hvordan kan USA, der har demokratifremme som en del af sit udenrigspolitiske DNA, blive ved med at støtte autokratiskeledere i Mellemøsten? Det spørgsmål rejser og besvarer Shadi Hamid i en ny bog.

Shadi Hamid, der er forsker ved tænketanken Brookings Institution i Washington DC, har skrevet en ny bog om demokratiets udfordringer i Mellemøsten og USA’s manglende demokratipolitik i regionen. 

Hamids store og velberettede anke er dels præsident Barak Obamas beslutning om ikke at kalde den egyptiske præsident Abdel Fatah al-Sisi’ militærkup i 2013 ved rette navn, dels at Obama forudgående for kuppet var gledet tilbage i vante folder for USA’s politik i Mellemøsten.

Denne politik ender altid med at privilegere forholdet til autokratiske ledere i regionen på bekostning af USA’s politik om at fremme demokrati globalt. Bogen kan derfor anbefales til læsere, som interesserer sig både for Mellemøsten og for demokratifremme.

Hamid kommer vidt omkring i bogen. Han indleder med at præsentere en ny teori om standarden for demokratifremme, kaldet demokratisk minimalisme.

Få adgang til UDENRIGS.DK

Gratis prøveabonnement i 30 dage

Få adgang til Udenrigs

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her