Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs I 2023 Anmeldelse

USA’s fortsatte kvaler med at støtte demokratii Mellemøsten

Hvordan kan USA, der har demokratifremme som en del af sit udenrigspolitiske DNA, blive ved med at støtte autokratiskeledere i Mellemøsten? Det spørgsmål rejser og besvarer Shadi Hamid i en ny bog.

Shadi Hamid, der er forsker ved tænketanken Brookings Institution i Washington DC, har skrevet en ny bog om demokratiets udfordringer i Mellemøsten og USA’s manglende demokratipolitik i regionen. 

Hamids store og velberettede anke er dels præsident Barak Obamas beslutning om ikke at kalde den egyptiske præsident Abdel Fatah al-Sisi’ militærkup i 2013 ved rette navn, dels at Obama forudgående for kuppet var gledet tilbage i vante folder for USA’s politik i Mellemøsten.

Denne politik ender altid med at privilegere forholdet til autokratiske ledere i regionen på bekostning af USA’s politik om at fremme demokrati globalt. Bogen kan derfor anbefales til læsere, som interesserer sig både for Mellemøsten og for demokratifremme.

Hamid kommer vidt omkring i bogen. Han indleder med at præsentere en ny teori om standarden for demokratifremme, kaldet demokratisk minimalisme.

Få adgang til UDENRIGS.DK

Gratis prøveabonnement i 30 dage

Få adgang til Udenrigs

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her