Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs I 2023

World Economic Forum er bedre end sit rygte

Det er let nok at beskylde de årlige møder i Davos for hykleri og elitisme. Men de er på en måde mere demokratiske end både EU- og G7-topmøderne.

Min østrigske kollega har haft en dårlig morgen, da jeg en dag i januar møder ham i et frostkoldt Davos: Han er blevet en af ’dem’… En af dem, der ved registreringen til det årlige møde i World Economic Forum er blevet degraderet fra et af de finere adgangstegn til et mere simpelt badge med en rød stribe i bunden.

Uha… Så ved man nok, hvad klokken er slået. 

Man skal muligvis have været med til sådan et årsmøde for at forstå, hvad disse adgangskort – badges – betyder i Davos. Men de er lidt som britiske universitetsslips. De indviede bruger dem til lynhurtigt at afkode, hvor i davoserhierarkiet folk står, når man støder på dem på gangene eller ved nogle af de mange sessioner og møder ved sådan et årsmøde i World Economic Forum.

Et orange pressebadge nyder ikke samme anseelse som et hvidt adgangskort med en blå stribe i bunden. Og da slet ikke hvis det oveni har en rød stribe i bunden som min kollegas. 

Få adgang til UDENRIGS.DK

Gratis prøveabonnement i 30 dage

Få adgang til Udenrigs

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her