Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs IIII 2023

World Economic Forum er bedre end sit rygte

Det er let nok at beskylde de årlige møder i Davos for hykleri og elitisme. Men de er på en måde mere demokratiske end både EU- og G7-topmøderne.

Min østrigske kollega har haft en dårlig morgen, da jeg en dag i januar møder ham i et frostkoldt Davos: Han er blevet en af ’dem’… En af dem, der ved registreringen til det årlige møde i World Economic Forum er blevet degraderet fra et af de finere adgangstegn til et mere simpelt badge med en rød stribe i bunden.

Uha… Så ved man nok, hvad klokken er slået. 

Man skal muligvis have været med til sådan et årsmøde for at forstå, hvad disse adgangskort – badges – betyder i Davos. Men de er lidt som britiske universitetsslips. De indviede bruger dem til lynhurtigt at afkode, hvor i davoserhierarkiet folk står, når man støder på dem på gangene eller ved nogle af de mange sessioner og møder ved sådan et årsmøde i World Economic Forum.

Et orange pressebadge nyder ikke samme anseelse som et hvidt adgangskort med en blå stribe i bunden. Og da slet ikke hvis det oveni har en rød stribe i bunden som min kollegas. 

Få adgang til UDENRIGS.DK

Gratis prøveabonnement i 30 dage

Få adgang til Udenrigs

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her