Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs IIII 2020 Fra redaktionen

Så kom pandemien…

”Livet ændrer sig hurtigt. Livet ændrer sig på et øjeblik. Man sætter sig ned til middag, og livet, som man kender det, slutter”. Sådan skriver den amerikanske forfatter og journalist Joan Dideon i begyndelsen af sit mesterværk The Year of Magical Thinking. Bogen handler om året efter hendes mands bratte død og ikke den storpolitiske udvikling, men der er alligevel noget i hendes ord, der giver genklang i denne tid.

COVID-19 har med et meget, meget brat slag forandret verden og vist, at globaliseringen sagtens kan stoppes, flyruterne aflyses og verden sættes i stå. Når vi kommer ud af coronakrisen, vil verden ikke være den samme. Hundredtusinder eller millioner liv vil være tabt, langt flere vil være kastet ud i ekstrem fattigdom, og verden vil skulle kæmpe sig ud af den største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig.

Vi ved ikke, hvor det hele ender, men det er bestemt ikke for tidligt at forberede sig på. Derfor er dette nummer af Udenrigs viet til coronakrisen og hvad den betyder og kommer til at betyde. Vi har talt med udenrigsminister Jeppe Kofod og tre andre førende danske udenrigspolitiske politikere om hvilke udfordringer, der er for en småstat som Danmark i en omskiftelig verden.

Få adgang til UDENRIGS.DK

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her