Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs IIII 2020

Amerikansk valgkamp i pandemiens skygge

Coronavirussen har ramt USA som en bombe, og valgkampen er fuldstændig transformeret. Manglende kontrol med virussen har ramt alle valgmøder og begge partikonventer. Samtidig forventes andelen af brevstemmer at ville eksplodere. Den politiske pris betales indtil videre af Trump, men det kan nå at ændre sig.

Danskerne kender både kulisserne og præmisserne for de normale amerikanske præsidentvalgkampagner.

Hvert fjerde år samler det meste af verdens interesse sig om opløbet mellem henholdsvis den demokratiske og den republikanske kandidat i månederne inden valget, der altid ligger den første tirsdag i november.

Vi er vant til primærvalget, som starter i Iowa og herefter til endeløse mængder af valg i enkeltstaterne, kulminerende med rallies – massemøder, hvor vælgerne samles i jubel over deres kandidat på store stadioner, og de enorme partikonventer med 20-25.000 deltagere, hvor ingen af de to store partier lader det andet noget at høre, når det gælder festivitas. Der er klapsalver, balloner samt konfetti, film og anbefalinger fra kandidatens støtter og fra delstaternes delegerede. Der er tale fra kandidaten selv og dennes ægtefælle til posten som den næste First Lady, en ceremoniel men ikke desto mindre politisk vigtig post, uanset at man ikke kan vælges til posten.

Coronapandemien har ændret valget radikalt, og det når ikke at komme tilbage til noget, der blot minder om ’normalen’.

Få adgang til UDENRIGS.DK

Gratis prøveabonnement i 30 dage

Få adgang til Udenrigs

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her