Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs IIII 2020 Uddrag

Da verden begyndte

19 år er gået, siden terrorangrebet mod World Trade Center forandrede international politik for altid. Det Udenrigspolitiske Selskabs formand, Ulrik Federspiel, har i sin bog Et diplomatisk liv givet almenheden et indblik ind i diplomatiets og embedsværkets rolle i udenrigspolitik. Her er et uddrag fra kapitel 8 om hans tid som ambassadør i Washington D.C.

På grund af det sene aftenselskab [med fhv. præsident Bush] stod jeg lidt senere op næste morgen. Oven på residensens repræsentative lokaler, spisestue og to stuer, lå vores private lejlighed. Efter morgenmaden var jeg gået derop for at hente min mappe med de papirer, jeg skulle bruge til dagens briefing af Det Udenrigspolitiske Nævns medlemmer.

Ulrik Federspiel:
Et diplomatisk liv
Gyldendal Business 2020, 608 sider.

Nævnet var ankommet aftenen før på en studietur til Washington. De var kl. 8 taget til en briefing i National Defence College, der lå på den anden side af Potomacfloden i Virginia, ikke så langt fra Pentagon. Jeg skulle lige til at slukke for mit fjernsyn for at gå over på ambassaden – i amerikansk stil kørte tv altid hos mig – da speakeren afbrød The Morning Show og sagde: “Der er sket noget.”

Få adgang til UDENRIGS.DK

Gratis prøveabonnement i 30 dage

Få adgang til Udenrigs

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her