Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs III 2021

Regulering af Big Tech er uundgåelig

Sytten år efter Facebooks opfindelse er Republikanerne og Demokraterne nu enige om, at Big Tech skal reguleres. Spørgsmålet er bare hvordan.

“USA har brug for en præsident, der dæmper temperaturen lidt i Washington”. Sådan lød det fra Joe Biden flere gange under hans kampagne til præsidentvalgkampen i 2020.

Efter fire år med Donald Trump ved styrepinden i USA var amerikanerne efterhånden vant til lidt af hvert. For eksempel at have en præsident, der via yndlingsmediet Twitter jokede med at købe Grønland, kaldte Londons borgmester for en “stone cold loser” og truede Iran i capslock med intet mindre end“KONSEKVENSER, HVIS LIGE KUN FÅ GENNEM HISTORIEN HAR MÆRKET.”

Sidstnævnte tweet frygtede flere eksperter sågar kunne være med til at starte en krig mellem USA og Iran. Budskabet fra Biden i 2020 var derfor ikke til at tage fejl af: USA har brug for en præsident, der hiver lidt i bremsen.

Det har de dog næppe fået. I løbet af sine første 100 dage som præsident har Biden underskrevet intet mindre end 42 præsidentielle dekreter. Trump underskrev 33 i løbet af sine første 100 dage. Derudover har Biden haft travlt med at tilbageføre en god portion love iværksat af Trump – 62 for at være helt præcis. Men når Biden i den kommende tid skal gå sin opgaveliste yderligere igennem, er der særligt én ting, der står øverst: Regulering af Big Tech.

Få adgang til UDENRIGS.DK

Gratis prøveabonnement i 30 dage

Få adgang til Udenrigs

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her