Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs IIII 2020 Dokumentation

Ansvar og kærlighed som våben

Den 21 år gamle studerende Jegor Sjukov blev anholdt under sommerens demonstrationer i Moskva, hvor ”Putin-generationen” for første gang gik på gaden. Med sin Kreml-kritiske blog og YouTube-kanal blev han anklaget for politisk ekstremisme og stod i udgangspunktet overfor otte år i fængsel. Han holdt følgende forsvarstale til domsafsigelsen den 4. december 2019, som spredte sig med lynets hast i oppositionsmiljøerne. Straffen endte med at blive nedjusteret til tre års betinget fængsel.

Det, jeg planlægger at sige, er primært forbundet med denne retssag. Jeg håber på jeres barmhjertighed og på, at I vil lade mig at sige alt det, jeg ønsker at sige. Sandt nok vil jeg ikke tage meget af rettens tid.

Den retslige undersøgelse, som finder sted lige nu, er primært viet til ord og deres betydning. Vi har diskuteret bestemte talemåder, nuancer i formuleringer, måder at fortolke på, og jeg håber, at vi har formået at overbevise den ærede dommer om, at jeg hverken i sproglig forstand eller med hensyn til sund fornuft er en ekstremist.

Få adgang til UDENRIGS.DK

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her