Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs IIII 2020

Boris: En klog mand pisser ikke mod vinden

Boris Johnsons og De Konservatives valgsejr i Storbritannien er paradoksalt nok et tegn på en venstredrejning – om end én, der er kombineret med nationalromantik.

“Han lignede mest af alt en mand, der var løbet gennem en hæk, efter at have gledet ned af et nedløbsrør, efter være blevet opdaget i den forkerte dobbeltseng. Det var underligt, men han higede efter at læse om sin egen selvdestruktion, og der var noget helt igennem vanvittigt over den løbebane, han havde fulgt. Han var ikke helt igennem akratisk. Måske kunne det bedst beskrives som en thanatos-drift”.

Sådan lyder en beskrivelse af politikeren Roger Barlow, hovedpersonen i en roman skrevet af ingen anden end den nyligt genvalgte britiske premierminister Boris Johnson i dennes roman Seventy-Two Virgins. Den udkom i 2005.

Romanen fortæller historien om en britisk politiker, der lever i en evig frygt for at blive hængt ud af tabloidpressen for sit kaotiske privatliv, en politiker, der er vittig, munter, men ikke synderlig bebyrdet af ideologisk overbevisning.

Altid på kanten

Få adgang til UDENRIGS.DK

Gratis prøveabonnement i 30 dage

Få adgang til Udenrigs

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her