Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs III 2022

Indiens potentiale som global videnssupermagt

Indien er i de sidste år blevet en langt større spiller i forhold til innovation og teknologi. Men der er store interne udfordringer og et verdenssamfund i konflikt hjælper heller ikke på sagen.

Et lands konkurrencedygtighed er i dag afhængig af viden og innovation. Dette afspejles blandt andet i overfloden af nye teknologiske varer og tjenester, forbedrede teknologier generelt, en stigende F&U-intensitet (forskning og udvikling, red.), vækst i patenter og en kvalificeret arbejdsstyrke. 

Den fjerde industrielle revolution, der omfatter robotteknologi, kunstig intelligens, big data, internet of things, der har forbindelse med nanoteknologi, bioteknologi og kognitive videnskaber, transformerer vores økonomi, samfund og miljø som aldrig før. 

Viden og dens strømme mellem lande er afgørende for at finde løsninger på de komplekse udfordringer, som menneskeheden står over for. Dette gælder både sundhed, urbanisering, aldring, klimaændringer og miljøstyring. 

I bogen India and the Knowledge Economy: Performance, Perils and Prospects skitserer jeg og mine medforfattere fem kerneegenskaber, der skal være til stede, for at innovation og viden kan blomstre: 

Få adgang til UDENRIGS.DK

Gratis prøveabonnement i 30 dage

Få adgang til Udenrigs

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her