Leder du efter Det Udenrigspolitiske Selskabs hjemmeside? Vi har skiftet domæne. Klik dig ind på www.udenrigspolitik.dk

Udenrigs III 2022 Anmeldelse

Nathan Law er historien om det moderne Hong Kong

På få år nåede Nathan Law at være aktivist, politiker og dissident i sin kamp for et friere og mere demokratisk Hong Kong. Hans bog er en advarsel om Kina under Xi Jinping og landets giftige indflydelse i hele verden.

Nathan Laws historie er Hong Kongs historie. Og hans bog Freedom – and How We Lose It and How We Fight Back bør læses af i hvert fald tre grunde. For det første på grund af Nathan Laws personlige historie, dernæst på grund af det særlige indblik i Hong Kongs skæbne, som han giver. Og endelig på grund af hvad denne historie fortæller os om Xi Jinpings autoritære Kina.

Nathan Law har som aktivist, politiker, og nu dissident i eksil været igennem det sidste årtis politiske rutsjebane i Hong Kong. I 2016 blev han valgt som Hong Kongs yngste folkevalgte politiker. Han var dog kun kortvarigt i parlamentet, før Kina fik ham afsat.

Nathan Law startede som ung i studenterpolitik, fortsatte i demokratisk aktivisme med blandt andet den kendte Umbrella-movement under demonstrationerne i 2014. Han kom derefter kortvarigt i fængsel og blev sidenhen medstifter af det nu nedlagte demokratiske parti Demosisto sammen med Joshua Wong og Agnes Chow.

Få adgang til UDENRIGS.DK

Gratis prøveabonnement i 30 dage

Få adgang til Udenrigs

TEGN ABONNEMENT
Allerede bruger? Log ind her